Visningssenter

Bli med ut for å oppleve livet på merdkanten!

Vi tilbyr visningsturer med RIB ut til et oppdrettsanlegg i normal drift.

Her får man se på nært hold hvordan laksen lever i merdene.

Vi tar imot bestillinger på forespørsel. Kontakt oss på visning@nekton.no

 

Visningssenter for havbruk

I øykommunen Smøla finner du Møre og Romsdals eneste visningssenter og visningsanlegg for Havbruk. Omfavnet av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær på Smøla ligger vårt visningsanlegg. En 10 minutters RIB-tur fra hurtigbåtanløpet og visningssenteret kan en se laksen live i merdene og få informasjon om en av Norges fineste næringer, havbruksnæringen.

I et visningssenter for havbruk skal gi deg kunnskap om havbruk som verdens mest bærekraftige storskala matproduksjon. I lokalene til visningssenteret vårt, som ligger i Gurisentret på Smøla, kan man oppleve og lære om lokalhistorie, laksens biologi, miljø og bærekraft, fôr, og teknologi.

Gurisenteret

Gurisentret byr på innholdsrike utstillinger og har en av Norges flotteste utescener med plass til 1000 personer. Utescenen er formet som et gresk amfi og er blant annet arena for den årlige oppsetningen av Fru Guri av Edøy - Norges Varmeste Utespel. Sentret byr på visningssenter for havbruk/lakseoppdrett, Cafè med panoramautsikt til middelalderkirken Edøy gamle kirke og Edøyfjorden (Sesongåpen), konferanse og selskapslokaler.

Kom innom og opplev utstillingen og book tur ut til vårt visningsanlegg

Vi tar i mot små og store grupper, ta kontakt med oss slik at vi kan skreddersy et godt opplegg til dere.