Visningssenter

Bli med ut for å oppleve livet på merdkanten!

Den beste plassen å lære om norsk havbruksnæring på er ute på et oppdrettsanlegg. Våre visningsturer tar deg med ut i RIB til et av våre visningsanlegg i normal drift. Her får man et innblikk i hvordan oppdrett av laks foregår.

Vi tilbyr ulike typer opplegg som foredrag i visningssenteret hvor vi blant annet forteller om havbruksnæringen i kommunen vår, hvordan fisken utvikler seg og hvordan den blir tatt vare på fra rogn til ferdig produkt. Visningstur med RIB ut til et av våre visningsanlegg, ulike typer opplegg med matlaging med fokus på laks som råvare. Ta kontakt med oss slik at vi kan skreddersy et godt opplegg for dere!

I sommersesongen fra uke 26 tom uke 32 har vi faste visningsturer fra Gurisentret hver onsdag og torsdag kl. 14:00 og hver torsdag kl. 10:00 fra piren i Kristiansund.

Ta kontakt med oss på visning@nekton.no for nærmere informasjon og booking.

 

Visningssenter for havbruk

I øykommunen Smøla i Møre og Romsdal finner du Nekton sitt visningssenter for havbruk. Omfavnet av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær på Smøla ligger vårt visningssenter. En tur på ca 15 min med RIB tar oss ut til merdene på et oppdrettsanlegg i daglig drift. Her får en se hva som foregår i praksis.

I et visningssenter for havbruk skal gi deg kunnskap om havbruk som verdens mest bærekraftige storskala matproduksjon. I lokalene til visningssenteret vårt, som ligger i Gurisentret på Smøla, kan man oppleve og lære om lokalhistorie, laksens biologi, miljø og bærekraft, fôr, og teknologi.

Gurisenteret

Gurisentret byr på innholdsrike utstillinger og har en av Norges flotteste utescener med plass til 1000 personer. Utescenen er formet som et gresk amfi og er blant annet arena for den årlige oppsetningen av Fru Guri av Edøy - Norges Varmeste Utespel. Sentret byr på visningssenter for havbruk/lakseoppdrett, Cafè med panoramautsikt til middelalderkirken Edøy gamle kirke og Edøyfjorden (Sesongåpen), konferanse og selskapslokaler.

Kom innom og opplev utstillingen og book tur ut til vårt visningsanlegg

Vi tar i mot små og store grupper, ta kontakt med oss slik at vi kan skreddersy et godt opplegg til dere.